Την Κυριακή 10/2 το Corpo φιλοξενεί την Polyxeni Aklidi σε ενα 2ωρο μάθημα γνωριμίας με την Jivamukti Yoga!

Λίγα λόγια για την Jivamukti Yoga

Την δεκαετία του 80, οι Sharron Gannon και David Life, ιδρυτές της Jivamukti Yoga, έφεραν την γιόγκα στις υπόγειες κοινότητες του East Village της Νέας Υόρκης. Ενσωμάτωσαν τις μυστηριώδεις διδαχές της γιόγκα στην καλλιτεχνική avant-garde σκηνή της εποχής. Ετσι η Jivamukti ειναι ένα ιδιαίτερο κράμα, επιρρεασμενη απο την παραδοσιακή πρακτική της Asthanga, τις πνευματικές διδαχες του Shri Brahmananda Sarasvati και του Swami Nirmalananda, και την αμερικανική πειραματική τέχνη της δεκαετίας του 80. Ειναι μια ζωντανή παράδοση που αλλάζει διαρκως μεσα απο την διδασκαλία της σε όλο τον κόσμο. Όπως λένε, “η Jivamukti είναι ‘πνευματική παραστατική τέχνη’ όπου η ποίηση, ο χορός, η άσανα και η μουσική συναντούν την Βεδική σοφία, και το κοινό είναι οι ηθοποιοί της.”

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρακτική με συνεχόμενη ροή, όπου προετοιμάζει και ζεσταίνει το σώμα μέσα στο ρυθμό της αναπνοής. Στόχος είναι η συγκέντρωση του νου, η ηρεμία που έρχεται μέσα από την επίγνωση και παράλληλα η ελαφρότητα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές της πρακτικής. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη μουσική, ενώ συχνά γίνονται αναφορές στην ινδική φιλοσοφία, στην ποίηση και στο γραπτό λόγο. Κατάλληλο για μαθητές που έχουν κατακτήσει τα πρώτα τους βήματα στην πρακτική και θέλουν να εμβαθύνουν στην επίγνωση και στη συγκέντρωση του νου.

Λιγα λόγια για την Πολυξένη

Η Πολυξενη διδάσκει Jivamukti Yoga και ειναι ηθοποιός, ασχολειται με την πρακτική της ασανα τα τελευταία δωδεκα χρονια. Δουλευει στο θέατρο απο το 2004, εχει πάρει έπαινο υποκριτικής στα βραβεία Κάρολος Κουν, εχει κάνει μεταπτυχιακές θεατρικές σπουδές στο Dartington College of Arts και εχει τελειώσει την Δραματική Σχολή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλαδος και την Αρχιτεκτονική σχολή του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Εχει παρακολουθήσει αρκετά εκπαιδευτικά και σεμινάρια γιογκα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γνωρισε την μέθοδο Jivamukti στην Νέα Υόρκη και εκπαιδεύτηκε στην Κοστα Ρικα το 2015 απο την Sharron Gannon τον David Life και την Yogeswari. Η μέθοδος αυτή της δίνει την δυνατότητα να συνθετει στοιχεία τα οποία την εμπνέουν. Μεσα απο την διδασκαλία μοιραζεται την δίκη της αναζήτησή, την δίκη της πνευματική διαδρομή. Ειναι για πάντα ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασε με τον Sri Prem Baba στο Rishikesh της Ινδίας, με τον Tyohar στην PachaMama στην Κοστα Ρικα και με ανθρώπους απλούς που γνωρίζουν τους τρόπους της φυςης στα δαση της Κεντρικής Βραζιλίας. Τα τελευταία δυο χρόνια δίδαξε στο Swaha Yoga Centre και στις εκπαιδεύσεις δασκάλων 200ωρων του Swaha Yoga Centre στην Κρήτη, καθώς και οργάνωσε την εκπαίδευση δασκάλων του στούντιο για το καλοκαίρι του 2017.

Σας περιμένουμε με χαρά να μοιραστούμε αυτη την πρακτική!
Η πρακτικη ειναι ανοιχτή προς όλα τα επίπεδα!

Κόστος συμμετοχής 10€ για τα μη μέλη και για τα ενεργά μέλη του στουντιο συμπεριλαμβάνεται στην τρέχουσα συνδρομή.

Πληροφορίες/Κρατήσεις
210 9832348 / 6943402501
info@corpo.gr
m.me/corpopilatesyoga