Ιωάννα Πάσσαρη

Η Ιωάννα Πάσσαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από την ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησε κλασικό και μοντέρνο χορό ενώ παράλληλα και την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας. Λίγο αργότερα απέκτησε βιώματα της γαλλικής κουλτούρας μένοντας στη γαλλία για σύντομο χρονικό διάστημα. Μετέπειτα , το 2002, φοίτησε στο τμήμα γαλλικής φιλολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2007.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της για τα μαθήματα χορού όλο και μεγάλωνε με αποτέλεσμα την επιτυχή της εισαγωγή της στην επαγγελματική σχολη χορού Ραλού Μάνου. Ασχολήθηκε με διαφορα είδη χορού όπως μπαλέτο, τζαζ, φλαμέγκο και διάφορες τεχνικές σύγχρονου χορού( graham, cunningham, limon, release). Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και έχει ασχοληθεί με το γαλλικό θέατρο από το μεσαίωνα έως τα νεότερα χρόνια.

Το 2011 δημιούργησε μαζί με την Χριστιάννα Κούλουμα την χοροθεατρική ομάδα moving flowers. Η ομάδα αυτή θα κατέβει δύο φορές στο φεστιβάλ νέων Ελλήνων χορογράφων με τις παραστάσεις “Multicolored Fantasy” και “Miluines”. Η ενασχόληση της με το σώμα την οδήγησε στη ανάπτυξη της τεχνικής barre a terre και της διδασκαλίας αυτής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με την θεραπευτική μέθόδος pilates (mat & όργανα).