Νικόλας Καλογερόπουλος

Ο Νικόλας Καλογερόπουλος διδάσκει Γιόγκα από το 2017 ενώ ασχολείται με την συγκεκριμένη φιλοσοφία από το 2014. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος 200 ωρών και έχει λάβει μέρος ως lead trainer δασκάλων γιόγκα το 2020. Η μελέτη του στην φιλοσοφία της Γιόγκα παράλληλα με την εξάσκησή του στον διαλογισμό τον οδήγησαν σταδιακά στην συγγραφή σχετικά με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση.
Γνώρισε την Γιόγκα εντελώς τυχαία το 2014 και ενθουσιάστηκε από τα οφέλη στο σώμα και στον νου πρακτική με την πρακτική, και αυτό τον οδήγησε στο να θελήσει να μεταδώσει σε άλλους αυτά που βίωσε.
Τα μαθήματά του περιλαμβάνουν ασκήσεις αναπνοών (πραναγιάμα) για την αύξηση της συγκέντρωσης και της εστιάσης στην παρούσα στιγμή και σωματικές στάσεις (άσανες) με σκοπό την ενδυνάμωση αλλά και την αύξηση της ευλυγισίας. Κάθε πρακτική τελειώνει με την στάση savasana για να αποκομιστούν στο μέγιστο όλα τα οφέλη της πρακτικής όσον αφορά την νοητική και σωματική χαλάρωση.
Η ahimsa (μη βία) είναι από τις βασικότερες αρχές που ακολουθεί και εφαρμόζει στην διδασκαλία του, η επαφή με την αναπνοή, επίγνωση της παρούσας στιγμής, αποδοχή και αταραξία.