Η Prenatal Yoga είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για το πανέμορφο ταξίδι της γυναίκας προς την μητρότητα. Η γιόγκα είναι ένας υπέροχος τρόπος να προετοιμαστεί η έγκυος σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο για τις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές που συμβαίνουν σε μια εγκυμοσύνη.

Το σώμα μας, σε όλες του τις εκφάνσεις, είναι η έκφραση της Σοφίας. Ακόμη και αν αποδεχόμαστε μόνο τη φυσική του υπόσταση, είναι ένα μαγικό εργοστάσιο.

Το σώμα της Γυναίκας –του θηλυκού- είναι η πιο μαγευτική έκφραση της Σοφίας. Η δυνατότητα να δημιουργήσει μια νέα ζωή, οι «μηχανισμοί» που το υποστηρίζουν σε όλη τη διαδικασία, είναι ένα Θαύμα.Κάθε Γυναίκα έχει έμφυτη αυτή τη Σοφία. Ακόμη και εάν δε έχει συνδεθεί συνειδητά μαζί της, η Σοφία υπάρχει είναι Εδώ.Στους κύκλους της περιγεννητικής yoga καλλιεργούμε αυτή την Επαφή, τη Σύνδεση.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα αλλάζει και προσαρμόζεται κάθε στιγμή. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλές και διαφορετικές αισθήσεις σε φυσικό επίπεδο, αλλά και πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Στις prenatal πρακτικές καλλιεργούμε την ποιότητα της αποδοχής και της προσαρμοστικότητας. Βοηθάμε το σώμα με κίνηση, σώμα και νου με πρακτικές αναπνοής και διαλογισμού.

Η περιγεννητική yoga δεν είναι γυμναστική. Περιλαμβάνει σωματική άσκηση, που έχει την πρόθεση να δώσει τα κατάλληλα εφόδια για την περίοδο του τοκετού. Ουσιαστικά φέρνουμε στην επιφάνεια αυτό που το σώμα ήδη γνωρίζει να κάνει, είτε για να προσαρμοστεί, είτε για να ανακουφιστεί από πιθανές ενοχλήσεις ή πόνους. Πολύ σημαντική είναι η συμβολή των πρακτικών αναπνοής, διαλογισμού και yoga nidra, που καθιστούν την prenatal πρακτική προσιτή και σε μια εγκυμοσύνη με περιορισμούς. Η αναπνοή από μόνη της μπορεί να γίνει θεραπεία, αποδοχή, δύναμη, ανακούφιση, ηρεμία.

Με Αγάπη και Σεβασμό στο θαύμα της εγκυμοσύνης και του τοκετού, συναντάμε την κάθε γυναίκα όπου βρίσκεται, και προσφέρουμε αγκαλιά και υποστήριξη μέσα αλλά και έξω από τις ώρες της πρακτικής.

Ελα να μοιραστούμε το Ιερό ταξίδι στη Μητρότητα!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ!