Prenatal Yoga

Prenatal Yoga


Η Prenatal Yoga είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για το πανέμορφο ταξίδι της γυναίκας προς την μητρότητα. Η γιόγκα είναι ένας υπέροχος τρόπος να προετοιμαστεί η έγκυος σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο για τις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές που συμβαίνουν σε μια εγκυμοσύνη.

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει το έμβρυο να πάρει την σωστή θέση για τον τοκετό, να τονώσει και να ενδυναμώσει τους μυς της μήτρας (λόγω της σωστής αιμάτωσης) και του περινέου. Μέσα από τους διαλογισμούς και τις ασκήσεις αναπνοών (pranayama) η έγκυος μαθαίνει να χαλαρώνει βαθύτερα και να βιώνει μια βαθιά αίσθηση γαλήνης και γλυκύτητας, επιτυγχάνεται η μείωση της μυικής έντασης και η καλύτερη οξυγόνωση της εγκύου και του εμβρύου. Η έγκυος γυναίκα εκπαιδεύεται σε όλη την διάρκεια των μαθημάτων να ρυθμίζει και να κατευθύνει την αναπνοή της και κατ’ επέκταση να διαχειρίζεται τον τοκετό της με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έχει διαπιστωθεί ότι μια γυναίκα που κάνει γιόγκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει μια ταχύτερη και πιο φυσιολογική αποκατάσταση μετά την γέννα, ενώ παράλληλα έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά γυναικών που έκαναν γιόγκα είναι πιο ήρεμα και έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Στο πρόγραμμα prenatal yoga εκτός από τεχνικές διαλογισμών και αναπνοών, χρησιμοποιούμε τις περισσότερες βασικές άσανες της γιόγκα τροποποιημένες ώστε να είναι κατάλληλες για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Happy mommy

Happy baby!